09-03-2023

,,Plenum 083” podržao Aleksu Bečića za kandidata za predsjednika Crne Gore

Nestranačka organizacija iz Nikšića ,,Plenum 083” podržala je kandidata za predsjednika države Aleksu Bečića, saopštili su iz Demokratske Crne Gore proslijedivši saopštenje ,,Plenuma 083”


Foto: Demokratska Crna Gora

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Premda je aktuelni politički trenutak sugerisao da zajednički kandidat u prvom krugu predsjedničkih izbora ima objektivne šanse da odnese ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem, šefom bivšeg DPS režima, sa žaljenjem moramo konstatovati da je takva šansa, očigledno, propuštena. Nadamo se da ovakva odluka, osim što izvjesno predstavlja teži, sporiji i, u konačnom, neizvjesniji put do cilja, neće imati negativne efekte na ukupan rezultat predstojećeg izbornog ciklusa. A ishod mora biti samo jedan - poraz Mila Đukanovića - posebno s obzirom na to da je sam Đukanović ovih dana objavio da nijedan posao nije ostavio nedovršenim, a kako je skoro čitave tri decenije bjesomučno uništavao Crnu Goru, nema sumnje da bi svoj nov mandat iskoristio da dovrši svoj destruktivni naum - trajno i nepovratno uništenje naše zemlje.

Stoga, važno je da ne samo četiri kandidata demokratskih snaga, nego i svi akteri tekuće kampanje, pokažu minimum senzibiliteta i budu na visini odgovornosti ostvarenja - ipak zajedničkog - cilja, ali i vrijednostima koje taj cilj personifikuje. Prije svega, apelujemo na međusobno poštovanje u duhu časnog nadmetanja, stvaranje zdravog temelja za dalju izgradnju političke kulture koja prevashodno podrazumijeva odgovornost.

Javna podrška nekom od kandidata u prvom krugu, nikom ne može i ne smije poslužiti kao izgovor da u eventualnom drugom krugu ne glasa protiv Mila Đukanovića. Plenum 083 će, ukoliko dođe do drugog kruga, u granicama svojih mogućnosti svesrdno i bez kalkulisanja podržati bilo koga od četiri kandidata demokratskih snaga koji izbori svoje mjesto u drugom krugu.

Ovim putem izražavamo i svoje čvrsto uvjerenje da će pobjednički kandidat biti Aleksa Bečić.
U martu 2021. godine, na lokalnim izborima u Nikšiću, formirali smo koaliciju koja je bila neizostavan faktor pobjede nad DPS režimom. Jednom data riječ obavezuje svakog ko do riječi drži. A riječ je o tome da poštenu priču dovedemo do kraja i, tog 19. marta 2023. godine, zajednički ispišemo njeno novo poglavlje.

Zato, Aleksa Bečić - čast nam je da zajednički nastavimo gdje smo stali!