03-01-2023

Pljevlja sinoć najzagađeniji grad na svijetu, država da hitno reaguje

Pljevlja su sinoć bila najzagađeniji grad na svijetu i takvo stanje je nedopustivo u državi koja je ustavno ekološka, napisao je u objavi na Fejsbuku direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Pljevlja sinoć najzagađeniji grad na svijetu, država da hitno reaguje | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Rovčanin podsjeća da je EPCG potpisala ugovor za izvođenje radova na prvoj fazi toplifikacije i taj projekat, kako apeluje, treba intenzivirati.

“Neophodno je da odmah u januaru urgentno Uprava za javne radove raspiše tender za drugu i treću fazu. Da lokalna uprava odmah bez odlaganja krene u izradu projekta sekundarne mreže (dio sredstava je obezbijeđeno budžetom države”, poručio je Rovčanin.

Potrebno je i da, kako kaže, lokalna uprava uvede svakodnevne i kontinuirane besplatne autobuske linije na relacijama Pljevlja-Vijenac, Pljevlja Rudnica.“Da se urgento obezbijede prečišćivači vazduha za javne i zdravstvene ustanove. Da se razmotri mogućnost proboja tunela prema Prijepolju u cilju provjetravanja”, zaključio je Rovčanin.

Prema podacima Svjetskog projekata kvaliteta vazduha “WAQI.Info” jutros oko 10 sati Pljevljaci su udusali nezdrav vazduh. Prema tom sajtu nezdrav vazduh je bio jutros i u Podgorici.