12-08-2021

Počela kampanja Kad pijem ne vozim: Alkohol i volan ne idu zajedno

Kampanja 'Kad pijem ne vozim', koju već 13 godina Uprava policije realiziju sa Pivarom 'Trebjesa', počela je danas i trajaće do kraja avgusta, tačnije od 12. do 31. avgusta.


Foto: UIP

Kako je saopšteno iz Uprave policije, kampanja će pored preventivnog imati i represivni karakter.

Preventivne aktivnosti će se ogledati kroz emitovanje spota edukativnog sadržaja, postavljanje reklamnih sadržaja na bilborde pored frekventnih saobraćajnica, gostovanja u radio i televizijskim emisijama i kroz raspodjelu 3.000 osvježivača vazduha „jelkica“ sa logom kampanje, učesnicima u saobraćaju – navedeno je u saopštenju UP.

Pivara „Trebjesa“ je Upravi policije donirala četiri alkometra i 3.000 osvježivača vazduha sa porukom kampanje, a koje će službenici policije podijeliti vozačima prilikom redovnih kontrola saobraćaja.

Pored preventivnih aktivnosti u okviru kampanje, službenici saobraćajne policije svakodnevno će preduzimati i represivne aktivnosti – kontrolu prisustva alkohola u organizmu vozača, naročito vozača autobusa.

Službenici saobraćajne policije vršiće pojačanu kontrolu prisustva alkohola u organizmu kod vozača, u gradskim područjima i na magistralnim, regionalnim i lokalnim putnim pravcima, sa posebnim osvrtom na popodnevne časove, kao i na lokacijama koje se nalaze u blizini noćnih klubova i posjećenijih ugostiteljskih objekata.

Donacijom alkometara želimo da doprinesemo masovnijem testiranju vozača, boljoj prevenciji i većoj sigurnosti u saobraćaju. Zajedno sa prethodnim donacijama, Pivara je do sada ukupno 42 alkometra namijenila za Upravu policije, doprinoseći i na taj način krajnjem cilju kampanje – većoj bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju – kazala je Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari „ Trebjesa“.