14-11-2020

Počelo Evropsko prvenstvo za boksu za mlade

Sve je spremno za početak Evropskog boksa za mlade, prvog zvaničnog takmičenja tog tipa koje se organizuje u 2020 godini. Predstavnici čak 22 zemlje danas ulaze, a podsjećanja radi pravo nastupa na ovom Evrospkom prvenstvu imaju bokseri rođeni 2002. i 2003. godine.



Budva spremna za start EP u boksu za mlade

Predstavnici Opštine Budva koji je glavni pokrovitelj su istakli da ih raduje činjenica da sport odolijeva izazovima sa kojima smo suočeni ovog trenutka ali i da raduje to što sport uprkos distanciranju povezuje ljude.

"Ohrabrenje da će sportski događaji i manifestacije opet postati sastavni dio života kako sports, tako sportista i naravno građana. Opstina Budva je odlukom da bude generalni pokrovitelj potvrdila istrajnost u svojoj namjeri da gradi Budvu kao destinaciju sports i sportskog turizma., kazala je Danijela Došljak ispred Opština Budva.

Uprkos činjenici da je prvenstvo već jednom bilo odloženo. predstavnik Eubc-a Marko Marović je istakao da ih sve raduje činjenica zbog konačne organizacije takmičenja.

"Obzirom da su ovo teška vremena i da su čak 22 zemlje smogle snaguu i dosle na prvenstvo zadovoljni smo sto imamo preko 170 boksera, koji će se u sledećih 10 dana boriti za naslove", naveo je Marović.

Ukoliko se pokaže kao dobar domaćin Crna Gora se i u budućnosti može nadati organizaciji sličnih takmičenja.

"Moram se zahvaliti Evropskoj bokserskoj federaciji na ukazanom povjerenju, i mogucnosti da Crna Gora i Budva budu domaćini jednom ovakvom takmičenju, najznačajnijem ikada organizovanom na našim prostorima . Posebno se zahvaljujem IJZCG koji su nam dali dozvoli, i obecaćam da ćemo ispoštovati protokol i pridržavati svih mjera koje koje su predviđene", kazao je predsjednik Bokserskog saveza, Blažo Šaranović.

Za medalje boriće se Bojana Gojković, Nela Radenović, Nina Radenović, Luka Gačević, Damjan Liješević, Đorđe Smolović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i Andrija Lambulić, a kako su istakli svi su spremni.

"Boksersku reprezentaciju koju je pripremamo ovdje trenera Nikolu Ružića očekuje jedan težak zadatak. Siguran sam da će oni dati sve od sebe, nijesmo kao ni svi ostali u dobroj takmičarskoj formi. Nedostatak ttakmičenja smo kompenzovali sa nekim sparing treninzima, ali već sjutra startujemo sa pobjedama nadam se", dodao je Šaranović.

Podsjetimo, nedavno je ekipa Portala odradila kratak intervju sa budvanskim BK u vezi sa time kako protiču pripreme:

Ružić: Svi učesnici Evropskog prvenstva biće zadovoljni

Da se radi o možda najznačajnijoj sportskoj manifestaciji u Crnoj Gori u ovoj godini potvrđuje i dolazak i potpredsjednika svjetske bokserske federacije i bivšeg boksera Umara Kremljova .

"Prijatno smo iznenađeni organizacijom i prije konferencije sam imao priliku da razgovaram sa predstavnicimma delegacija zemalja učesnica. Raduje me da su svi zadovoljni uslovima, i nadam se da će nam i mediji u budućnosti pomoći da nastavimo da razvijamo boks na pravi način kao sto smo to i do sada radili", kazao je Kremljov.

A na pitanje koliko ce zahtjevno biti ispoštovati mjere Nkt-a u više nego složenoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori predsjednik organizacionog odbora prvenstva Aleksandar Klemenko je kazao:

"Garantovali smo da cemo ispoštovati protokol i sve mjere koje su nam saopštene iz Nkt-a. Svim delegacijama smo sve objasnili i nadam se da će sve na kraju biti kako treba".

Svečano otvaranje prvenstva počelo je danas u 13:30 h u Mediteranskom sportskom centru, a kako su naveli u saopštenju svi rezultati će nakon prvog takmičarskog dana biti objavljeni na sajtu Eubc-a.