25-09-2018

Počeo festival "Be pArt Budva", završen mural u Rafailovićima

Festival ulične umjetnosti "Be pArt Budva" čiji su organizatori fondacija Budva i d.o.o "Creativ lab" počeo je 21-og septembra u Rafailovićima i trajaće do 28.oktobra. Organizatori su se bazirali na likovnu umjetnost odnosno oslikavanje javnih površina.

Počeo festival

Prema riječima PR Fondacije Budva, Milene Asanović-Krivokapić festival je zamišljen kao sredstvo za oplemenjivanje i uljepšavanje javnog prostora.

"Lajt motiv cijelog festivala jeste primorski stil života, tako da je u Rafailovićima završen mural sa upravo tim pejzažom gdje se vidi plaža u pozadini, more i ostrvo Sveti Nikola" izjavila je Asanović-Krivokapić.



Nakon prvog rada grafičkog dizajnera iz Podgorice Miša Joksića u Rafailovićima, uslijediće iscrtavanje javnih gradskih površina, a Budva će po završetku festivala biti bogatija za tri murala.

"Predstoje još dva murala, koja će se realizovati u narednih mjesec dana. Za njih će biti zaduženi umjetnici iz Srbije, Petar Popović Piros i Andrej Žikić, koji važe za najeminentnije umjetnike na ovom prostoru. Treba naglasiti da ćemo imati i izradu 3D poda, iluzije na šetalištu ispred restorana "Sole Mio" ", kazala je Asanović-Krivokaić i dodala da će umjetnik iz Tivta, Mladen Piljagić naslikati poligon osnovne škole Stefan Mitrov Ljubiša.