12-10-2023

Počeo sa radom sistem video nadzora u Budvi, Podgorici, Baru; Adžić: Moćan alat za očuvanje sigurnosti i zaštitu građana

Sistem pruža širok spektar funkcionalnosti, uključujući prepoznavanje registarskih oznaka vozila, identifikaciju lica i objekata, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.


Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

On je istakao da su stvoreni svi neophodni uslovi za stavljanja u funkciju sistema video nadzora gradova.

"Sistem (Podgorica, Bar, Budva) predstavlja moćan alat čija je primarna svrha očuvanje sigurnosti i zaštita građana. Koristeći napredne tehnologije, koje omogućavaju neprekidno praćenje javnih površina, što značajno doprinosi prevenciji i rješavanju kriminalnih aktivnosti. Sistem pruža širok spektar funkcionalnosti, uključujući prepoznavanje registarskih oznaka vozila, identifikaciju lica i objekata, detekciju saobraćajnih prekršaja i podršku u procesu sankcionisanja nesavjesnih učesnika u saobraćaju", rekao je je Adžić.



U narednom periodu planirano je proširenje infrastrukture na ostale crnogorske gradove, što će, prema riječima Adžića, ovaj sistem učiniti najvećim saveznikom bezbjednosnim službama i organima u sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela.