08-12-2019

Pogledajte ključ koji vrijedi pola miliona eura VIDEO

Pogledajte video britanskog blogera zvanog Shmee koji je veoma pažljivo u rukama držao ključ koji košta više nego neki "super automobili", a otvara jedan Bugatti Chiron.

Pogledajte ključ koji vrijedi pola miliona eura VIDEO | Radio Televizija Budva

U pitanju je finska kompanija Awain koja proizvodi ekskluzivne ključeve, odnosno ključ kartice za najluksuznije automobile današnjice.



Na njihovoj listi se nalaze modeli Aston Martina, Bentlija, Bugatija, Lamborginija, Meklarena, Mercedesa, Rols-Rojsa i Poršea. U ponudi je nekoliko modela ključeva, a zajednički im je oblik i osnova od 18-karatnog zlata teškog 175 grama.


awainkey.com

Najjeftiniji je model Kvantum koji sadrži 354 dijamanta od ukupno 3,6 karata. Kupci mogu da biraju između kože i drveta, a cijena je tričavih 49.000 eura.

Skoro duplo skuplja je serija Sereniti koja kombinuje drvo, bijelo zlato, 1.360 dijamanata (ukupno 20 karata). Ovaj ključ košta 89.000 eura.

Obe ove serije se izrađuju u tiražu od 20 komada.


Foto: dmotion.rs

Ako zaista želite da budete jedinstveni, onda je tu model Fantom sa cijenom od pola miliona eura. Pored baze od bijelog zlata, kupci mogu da biraju da li će imati aplikacije od metala, drveta ili kože, a tu je set trouglastih i okruglih dijamanata od 34,50 karata.