17-05-2020

Pogoršana situacija: Brazil četvrti na svijetu po broju oboljelih od koronavirusa

U Brazilu se pogoršava epidemiološka situacija i trenutno ima više zaraženih korona virusom od Italije i Španije. Samim time, postao je četvrta zemlja na svijetu po broju potvrđenih slučajeva zaraze.


Foto: AFP

Deutsche Welle piše da je u Brazilu trenutno zaraženo 233.511, a od posljedica pandemije preminulo je ukupno 15.633 osoba. U protekla 24 sata u ovoj državi je preminulo 816 osoba, saopštilo je brazilsko Ministarstvo zdravlja.

Trenutno je iza SAD-a, Rusije i Velike Britanije, a Brazil je napravio puno manje testiranja nego te tri zemlje koje su ispred njega po broju oboljelih.

Uprkos rastu broja zaraženih predsjednik Brazila Jair Bolsonaro je nekoliko puta umanjivao opasnost korona virusa nazivajući ga "malom gripom".

Takođe je brojne guvernere kritikovao jer su preduzeli određene mjere ograničenja zbog širenja korona virusa i pozvao je kompanije da se ponovo otvore.

"Nezaposlenost, glad i bijeda biće budućnost svih onih koji podržavaju tiraniju koja se zove potpuna izolacija", kazao je jednom prilikom Bolsonaro.


Izvor: Klix.ba