04-07-2023

Pojačana kontrola saobraćaja na primorju: 123 prekršajne prijave, 17 vozača uhapšeno zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su s obzirom na pojačanu frekvenciju saobraćaja i druge okolnosti koje prate početak turističke sezone, planirali i realizovali lokalnu akciju “Pojačana kontrola saobraćaja”, saopšteno je iz Uprave policije.


Foto: Arhiva/Uprava policije

Kako su pojasnili, pomenuta lokalna akcija realizovana je na najfrekventnijjm i prekršajno opterećenim putnim pravcima u zoni odgovornosti ovog Regionalnog centra bezbjednosti u periodu od 30. juna do 3. jula.

"S tim u vezi, a na osnovu prethodno sačinjene analize stanja bezbjednosti saobraćaja, sa posebnim osvrtom na početak turističke sezone sa svim karakterističnim događajima i okolnostima, izvršena je planska priprema za realizaciju aktivnosti u cilju bezbjednog i nesmetanog odvijanja saobraćaja.

Podnijete su 123 prekršajne prijave, izdato je 357 prekršajnih naloga, oduzeto je šest pari registarskih oznaka, te su alkotestirana 724 vozača. Pod uticajem alkohola zatečeno vozilom da upravlja 79 vozača, od kojih u koncentraciji preko 1 g/kg njih 17 i oni su lišeni slobode", navodi se u saopštenju Uprave policije.