15-12-2022

Pokret 22. novembar: Budva sve brže ostaje bez zelenila

Iz Pokreta 22. novembar oglasili su se povodom sječe stabalna u parku na Slovenskoj plaži i sa time u vezi saopštili da su, uznemireni činjenicom da se sijeku stabla na jedinoj preostaloj, većoj zelenoj površini u gradu, juče u podne otišli na lice mjesta da traže odgovore.


Foto: Pokret 22. novembar

"Odgovore jesmo dobili, prisutne su bile članice PR tima Budvanske rivijere kao i direktorica Slovenske plaže koje su nam kazale i pokazale da je urađen elaborat (U FEBRUARU tekuće godine) u kom su naznačena stabla i cijela područja koja moraju biti posječena. Najveći problem ipak ostaje netransparentnost onih koji donose odluke te smo za elaborat saznali tek kad se na socijalnim mrežama podigla prašina i kada je najavljeno okupljanje na predmetnoj lokaciji", poručili su u saopštenju.

Oni kao problem vide što Budva sve brže ostaje bez zelenila koje joj je, kako ističu, nekada bilo zaštitni znak. Poručuju i da nadležne ne treba da čudi zašto su se pobunili protiv sječe, jer je, ističu iz Pokreta, u Budvi živo Drvo staro više decenija postalo luksuz.

"Kao građani, očekujemo da se na mjestu posječenih borova nađe novo drveće, kako nam je i rečeno, pod kojim će stasavati nove generacije. Dužnost svih nas, građana je da budemo oprezni i da reagujemo kada ima povoda a u cilju očuvanja rijetko preostalih gradskih cjelina koje imaju neki smisao", kazali su iz Pokreta 22. novembar.