01-11-2016

Policajci u novim uniformama

Policajci će od danas nositi nove uniforme.

Policajci u novim uniformama | Radio Televizija Budva

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici počinju s primjenom nove policijske uniforme, shodno Naredbi koju je MUP donio 30. septembra ove godine, na osnovu čl. 38 Zakona o državnoj upravi.

„Nova uniforma koju će nositi službenici Uprave policije, a koja je javnosti predstavljena na pres konferenciji održanoj u januaru ove godine, po izgledu i karakteristikama zadovoljava standarde savremenih evropskih policija. Značajno je što je uniforma kvalitetnija, udobnija i funkcionalnija od dosadašnje, što će svakako policijskim službenicima olakšati obavljanje redovnih i vanrednih zadataka i radnih obaveza u svim prilikama i vremenskim uslovima“, navodi se u saopštenju.

Komisija koja je formirana na nivou MUP-a i Uprave policije je, kako dodaju, predano radila tokom 2015. godine kako bi se došlo do najboljeg rješenja. Tenderska procedura je takođe završena tokom prošle godine i shodno tome je naručeno 3.150 kompleta uniformi“.

Projekat je realizovan uz podršku resornog Ministarstva i Vlade.

„Izražavamo zadovoljstvo zbog primjene nove policijske uniforme, a MUP i Uprava policije će se potruditi da i u narednom periodu, kroz obnavljanje potrebnih materijalnih i tehničkih resursa u zakonskim procedurama, doprinose stvaranju preduslova za postizanje mjerljivih rezultata rada u oblasti policijskog djelovanja“, zaključuje se u saopštenju.