11-04-2017

Policija u Baru i Budvi zaplijenila oko kilogram marihuane i 8 gr heroina

Policija je u Baru i Budvi zaplijenila oko kilogram marihuane i oko osam grama heroina.

Policija u Baru i Budvi zaplijenila oko kilogram marihuane i 8 gr heroina | Radio Televizija Budva

"Službenici Odsjeka odsjeka za borbu protiv droga u sadejstvu sa službenicima CB Bar su, 10. aprila oko 18 časova, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju ulične prodaje narkotika, izvršili pregled "Alfa Romeo 147" barskih registarskih oznaka, kojim je upravljao V.V. (21) iz Bara, dok se na suvozačevom mjestu nalazilo još jedno lice. V.V. je prilikom pregleda, kako se sumnja, pokušao da odbaci pvc pakovanje, u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine 1022,5 grama, u čemu su ga spriječili policijski službenici. Daljim pregledom lica, policijski službenici su u njegovoj torbi pronašli plastičnu slamku sa tragovima praškaste materije bijele boje koja će biti predmet vještačenja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je opojna droga bila namijenja stavljanju u dalji preomet, u tzv. uličnu prodaju na području opštine Bar. Pronađena i oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državno tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se V.V. uhapsi i da se protiv njega podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Službenici Odsjeka sa službenicima CB Budva su, istoga dana oko 20 časova, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, spriječavanju i suzbijanju tzv. ulične prodaje izvršili prregled lica Ž.Š. (36) iz Podgorice sa boravkom u Budvi i tom prilikom pronašli i oduzeli 4 pvc pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, ukupne težine 7,8 grama, 26 komada "Ksalola" u farmaceutskom pakovanju, ručno napravljenu kašičica za doziranje i pakovanje droge, 8 pvc isječaka namijenjenih za pakovanje opojnih droga, kao i novac u iznosu od 125 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom opojnih droga", dodaje se u saopštenju policije.

Pronađena opojna droga i drugi predmeti iz ovog krivičnog djela biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da se lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.