27-08-2021

Policija u Crnoj Gori zaplijenila 1,6 tona kokaina

Pripadnici Uprave policije zaplijenili su u sinoć 1,6 tona kokaina u Luci Bar i uhapsili devet osoba koje bi mogle biti povezane sa švercom narkotika.

Policija u Crnoj Gori zaplijenila 1,6 tona kokaina | Radio Televizija Budva

Foto: Uprava policije

„Danu“ je iz Uprave policije saopšteno da se radi o kokainu visoke čistoće, čija se cijena na tržištu kreće blizu tri miliona EUR.

To je jedna od najvećih zaplena u Crnoj Gori, a kokain je pronađen u jednom kontejneru koji je iz Južne Amerike stigao u Luku Bar. Prema saznanjima Dana, brod je iz Južne Amerike na putu do Crne Gore pristajao i u Luci na Kipru.

Akcija je sprovedena u saradnji sa više međunarodnih policija koje su imale početnu informaciju o utovaru kontejnera u jednoj južnoameričkoj državi. Kako bi otkrili kompletnu kriminalnu grupu, pošiljka je praćena do Luke Bar. Kokain je uskladišten u magacinu jedne firme iz Zete.

Droga je bila upakovana u 1,4 hiljade paketića na kojima je pisalo „covid”, ukupne težine oko 1,6 hiljada kilograma. Policija sumnja da je pošiljka trebalo da ide dalje iz Crne Gore.

Policija sumnja da se radi o većoj međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavi švercom narkotika i koja je djelovala u više zemalja.