20-06-2024

Ponos grada: Dodijeljene nagrade najboljim učenicima Budve

Na svečanosti održanoj u velikoj skupštinskoj sali Opštine Budva, potpredsjednica Jasna Dokić uručila je nagrade najboljim učenicima i nosiocima priznanja "Luča" iz četiri obrazovne ustanove budvanske opštine. Nagrađeni su učenici Srednje mješovite škole "Danilo Kiš", osnovnih škola "Stefan Mitrov Ljubiša" i Druge osnovne škole u Budvi, kao i OŠ "Mirko Srzentić" iz Petrovca.


Foto: Portal RTV Budva


Potpredsjednica Jasna Dokić čestitala je nagrađenim učenicima, ističući njihovu predanost i trud tokom školovanja. Kako je kazala, oni su svojim besprijekornim radom tokom školovanja učinili ponosnim svoje roditelje, profesore, ali i naš grad, te da će im Opština Budva kao i do sada, pružati podršku i biti oslonac.

"Čestitam vam na ovom izuzetnom uspjehu, kao i vašim roditeljima, nastavnicima i školama čija vam je podrška omogućila da prevaziđete sve prepreke i ostvarite ove rezultate. Draga djeco, budite ponosni na sebe kao što smo i mi ponosni na vas. Neka vam ova nagrada bude podstrek da nastavite hrabro koračati naprijed i da predano radite, jer ste dokaz da se trud i rad uvijek isplate. Želim vam da uživate u periodu koji je pred vama, da nastavite postizati uspjehe slijedeći svoje snove, a Opština Budva će vam, kao i do sada, pružati podršku i biti vaš oslonac. Vi koji ste bili beskprekorni tokom važeg školovanja ste ponos roditelja, profesora, ali i našeg grada. Čestitam vama na ovom izuzetnom rezultatu, ali i vašim roditeljima i kompletnom nastavnom osoblju i školama uz čiju ste neizmjernu podršku jedino mogli da savladate sve prepreke i ostvarite najveće uspjehe", poručila je potpredsjednica Opštine Budva.
U osnovnim i srednjim školama opštine, ukupno je 65 učenika dobilo prestižnu diplomu "Luča" za svoje izvanredne rezultate. U OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ diplome je primilo 26 učenika, dok je u Drugoj osnovnoj školi nagrađeno 9 učenika. U petrovačkoj OŠ „Mirko Srzentić“ priznanje je dobilo 5 učenika. U Srednjoj mješovitoj školi „Danilo Kiš“ sedam učenika je dobilo diplomu „Luča A“, dok je 18 učenika nagrađeno diplomom „Luča B“.

Dobitnici diplome "Luča"

Dobitnici diplome Luče u OŠ „ Stefan Mitrov Ljubiša“ su Anja Mumin, Sara Došljak, Lana Čormaković, Marko Kovačević, Ana Pavlović, Jovan Svitlica, Sara Bjelanović, Jana Midorović, Ena Batuta, Ksenija Ivanović, Nikola Marković, Nikolina Milojević, Petar Perović, Pavle Stanjević, Damjan Todorović, Simona Tošić, Aleksa Brnović, Uroš Garčević, Danilo Đurašković, Kristina Drobnjak, Iskra Kečina, Mia Mikijelj, Todor Pavlović, Nemanja Radulović, Lana Šundek i Stefan Šundek.

Dobitnici “Luče” u Drugoj osnovnoj školi su Dajana Jović, Dunja Dragović, Andrea Luković, Božena Bubanja, Miona Maslak, Nina Pešić, Lena Vučetić, Ksenija Božović i Milica Nenadović

Dobitinici Luče u petrovačkoj OŠ „Mirko Srzentić“ su Jana Vraneš, Jovana Dangubić, Teodora Marković, Aleksandra Moskvicheva i Maja Ševeljeva.

Dobitnici diplome “Luča A” u Srednjoj mješovitoj školi “Danilo Kiš” su Mila Marković, Milica Srzentić, Anastasija Korać, Nađa Delibašić, Mario Šurina, Anja Pinjatić i Luka Trninić, dok su “ Luča B” Lazar Sekulić, Ana Marija Kustudić, Branka Kentera, Ana Gojković, Nemanja Rađenović, Marko Kostić, Jovana Čavor, Teodora Marković, Natalija Gluščević, Vasilisa Kurilova, Teodora Stevović, Ivana Božović, Milena Čelebić, Ilija Bjelica, Dora Šaranović, David Kankaraš, Jelena Nikolić i Jovan Tanović.

Opština Budva je, kao i prethodnih godina, nagradila učenike dobitnike priznanja "Luča" novčanim nagradama u iznosu od sto eura, te knjigama "Srednjovjekovni Statut grada Budve" i "Antun Conte Zanović i njegovi sinovi".

Omladinski klub Budva je učenicima uručio Evropske omladinske kartice.

Kancelarija za mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva dodatno je nagradila dobitnike diploma "Luča" simboličnim poklonima od Omladinskog kluba. Osnovci su u svojim poklon paketima dobili Evropsku omladinsku karticu, koja im omogućava popuste na oko 270 mjesta u Crnoj Gori i širom Evrope. Takođe, na kovertama se nalazi QR kod koji vodi ka virtuelnoj zajednici Omladinskog kluba Budva. Skeniranjem ovog koda učenici mogu pristupiti informacijama o prilikama za mlade, kao što su obuke, omladinske razmjene i seminari, čime se podržava njihov put cjeloživotnog obrazovanja.


D.B.