06-04-2016

Ponovo propala prodaja hotela Mediteran

Na oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela Mediteran, preduzeća Maestraltours, po početnoj cijeni od 37,1 milion eura, nije stigla nijedna ponuda.

Ponovo propala prodaja hotela Mediteran | Radio Televizija Budva

Stečajni upravnik, Mladen Marković, kazao je da se tender proglašava bezuspješnim jer nije stigla nijedna ponuda.

“Ima interesovanja za imovinu i vrlo brzo ćemo ići sa novim oglašavanjem i nižim cijenama”, rekao je Marković na otvaranju ponuda u Privrednom sudu.

Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa Mediteran, nuđena i katastarska parcela od 484 metra kvadratna.

Na prodaju je ponuđena i jahta Cranchi Atlantique 40 za 120 hiljada eura.

Stečajna uprava prodaje i 27 automobila, marke Nisan za ukupno 102,6 hiljada eura, odnosno 3,8 hiljada eura po vozilu. Ukupna početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 37,32 miliona eura.

Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.

Ukupna bruto površina izgrađenih objekata zatvorene površine iznosi 20,83 hiljade metara kvadratnih i 11,92 hiljade kvadrata uređenih otvorenih površina.

Ponude za imovinu Maestraltoursa mogle su se dostavljati Privrednom sudu do utorka, a otvaranje je bilo zakazano za danas.

Ponude su mogli dostavljati građani i preduzeća uz uplaćeni depozit od pet odsto početne cijene imovine.

Zainteresovani su mogli kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu, kao i dostaviti posebno ponude za kupovinu imovine po cjelinama. Ponude za vozila su se mogle dostavljati ukupno za sva vozila ili pojedinačno.

Ponuda je trebalo da sadrži dokaz o uplati depozita i iznos ponuđene cijene. Kriterijum za odabir ponuđača bila je najveća ponuđena cijena, a ukoliko izabrani odustane od kupovine, stečajni upravnik će kupcem proglasiti drugorangiranog.

Izabrani ponuđač dužan je da sa stečajnim upravnikom zaključi ugovor o kupoprodaji, najkasnije sedam dana od pravosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine. Uplaćeni depozit izabranog ponuđača je sastavni dio kupoprodajne cijene, dok će ostalim ponuđačima biti vraćen.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.