15-02-2024

Popović: Do sredine juna završetak radova na glavnoj gradskoj saobraćajnici

Rekonstrukcija ulica 22. Novembra i Mediteranske do skretanja za ulicu 13. Jul započeta 5. februara se odvija predviđenom dinamikom.


Foto: PrintScreen/RTV Budva, yt

Radovi na glavnoj gradskoj saobraćajnici, koji će trajati do polovine juna, u početnoj fazi iziskuju zaštitu podzemnih instalacija, ističe sekretar Sekretarijata za investicije, Joko Popović.

Popović je za Polis izjavio da su iz Sekretarijata zadovoljni dinamikom kojom izvođač radova vrši rekonstrukciju glavne saobraćajnice u Budvi.

„Ovo je jedan od najbitnijih projekata koji izvodimo do početka turističke sezone. Poznato je koliko je ova saobraćajnica frekventna i mi se nadamo da će biti završena do 15. juna, kako bi spremni dočekali turističku sezonu”, kazao je on.


Foto: Opština Budva

Za period izvođenja radova je urađen projekat privremene saobraćajne signalizacije, a na snazi je potpuna obustava saobraćaja na tom potezu. Kako navodi Popović, Sekretarijat je dopisom upoznao i Centar bezbjednosti i Komunalnu policiju opštine Budva, a 12.02. je dostavljen Projekat privremene saobraćajne signalizacije. Njime se, između ostalog, zahtijevalo da predstavnici pomenutih organa budu prisutni na terenu kako bi saobraćaj funkcionisao nesmetano.

„Projektom privremene saobraćajne signalizacije otvorene su dvije saobraćajnice, Solunska i Slovenska obala. U saradnji sa Parking servisom smo otvorili rampu kod „Perle”, tako da građani mogu da funkcionišu nesmetano. Kada govorimo o radovima u Dubovici na saobraćajnicama S29, S53 i S37, i oni teku planiranom dinamikom. Zatim, radovi u naselju Boljačin Do su takođe okončani. Dobili smo prelijepu saobraćajnicu i parking sa skoro 200 novih parking mjesta koji ćemo predati na upravljanje Parking servisu. Preporuka je da građanstvu damo mjesečne karte po povoljnim uslovima”, istakao je Popović.

Prema njegovim riječima, značajan dio projekata biće realizovan nakon ljetnje turističke sezone. Plan investicija za 2024. za teritoriju Opštine Budva vrijedan je 20 miliona eura.

M.O.