11-03-2024

Popović: Investicioni projekti na području Budve realizuju se na mnogim lokacijama u gradu

Prioritetni investicioni projekat u Budvi je rekonstrukcija Ulice 22. Novembra i Mediteranske, a kako je za Radio Budvu kazao sekretar za investicije Joko Popović radovi se izvode i na mnogim drugim lokacijama na području naše opštine.


Radovi u Ulici Kanjoša Macedonovića, Foto: portal RTV Budva/Opština Budva

“Prošle godine otpočeli smo radove na izgradnji novih saobraćajnica u Dubovici. Vrijednost ugovora je četiri miliona eur i oni se odvijaju planiranom dinamikom. Završetak se planira i prije ugovorenog roka od tri godine. Napomenuo bih isto da smo u završnici radova na regulaciji Bečićke rijeke. Otpočeti su i radovi na saobraćajnici uz potok Slatava u Buljarici. Otpočeli smo 9. marta sanaciju atmosferske kanalizacije u Ulici Kanjoša Macedonovića ispod HDL-a Laković koja se ukršta sa Ulicom Feronovom. Takođe, treba da radimo sanaciju atmosferske kanalizacije u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Bečićima. Otpočeli smo i radove na adaptaciji amfiteatra SMŠ “Danilo Kiš”, a napomenuo bih i završena radove sektora 27+ u Dnevnom centru “Biseri” “ , naveo je sekretar za investicije Opštine Budva.


Izgradnja ulice uz potok Slatava u Buljarici, Foto: MZ Buljarica

U narednom periodu, kako je Popović istakao, radiće se i na izgradnji novih saobraćajnica, ali i na regulaciji atmosferskih voda.

“To su saobraćajnice S 75 – 75 u Bečićima, S B – B u Blizikućama i S 2 – 5 Šipkov krš. Zbog radova u Ulici 22. novembra, sanacija atmosferske kanalizacije u Lovćenskoj ulici i na donjem bulevaru, uz odvodnju atmosferski voda sa Komoševine, odloženi su za oktobar, iako su potpisani ugovori. U saradnji sa Sekretarijatom za komunalno stambene poslove, investitor koji radi na adaptaciji privatnog prostora kod Jolly Apartmana uređuje troatoarske površine”, dodao je Popović.

Atmosferska kanalizacija bolna je tačka Budve. Uslijed jakih kiša, bujične vode slivaju se do kotorskih semafora, a u vezi sa tim lokalna samouprava ima plan kako da se taj problem konačno riješi.

“Mi imamo izabranog izvođača radova za skupljanje jednog dijela atmosferskih voda iz naselja Komoševina. To je projekat odvodnje voda kroz samu Lovćensku ulicu i uključivanje u novoizgrađeni kanal Perla. A u saradnji sa Upravom za saobraćaj smo tražili da se otčepi kanal kod tunela “Mogren”. Oni su rekli da će u narednom periodu ekipa izaći na teren i vidjeti šta mogu da urade. Ukoliko oni ne budu mogli, Sekretarijat za investicije i Sekretarijat za komunalno stambene poslove apsolutno će rješavati i taj dio problema”, kazao je Popović.

Sekretar za investicije Opštine Budva napomenuo je da je raspisan veliki broj javnih poziva.

“Nadam se da će oni biti objavljeni tokom marta. Moramo sačekati da vidimo da li ima prijavljenih izvođača radova. Što se tiče Sekretarijata za investicije, mi neprestano radimo, što na spremanju novih zahtjeva, pokretanju postupaka, potpisivanja ugovora, izvođenja radova, praćenja samih investicija nakon potpisivanja ugovora”, kazao je on.

Rekonstrukcija Ulice 22. novembra i Mediteranske odvija se planiranom dinamikom

Rekonstrukcija Ulice 22. novembra i Mediteranske odvija se planiranom dinamikom, kazao je za Radio Budvu sekretar za investicije Opštine Budva, Joko Popović. On je naveo da su u Sekretarijatu zadovoljni izvođačem radova, te naglasio da neće doći u situaciju da probijaju rokove.


Prioritetni investicioni projekat u centru grada, Foto: portal RTV Budva

“Nadam se da ćemo, ako nas vremenski uslovi posluže, i prije ugovorenog roka završiti sa radovima”, kazao je Popović, koji je napomenuo da su radovi u strogom centru Budva prioritetni kada je investicioni ciklus za 2024. godinu u pitanju.



M.S.