29-09-2022

Popović: Sanirane saobraćajnice u Stanišićima i Poborima, slijede radovi u Petrovcu i Buljarici

Načelnik Sekretarijata za investicije Opštine Budva Joko Popović u razgovoru za naš portal osvrnuo se na projekte koje ovaj sekretarijat planira da realizuje u narednom periodu u Petrovcu i Buljarici. On je podsjetio i na investicije koje su finalizovane prethodne godine u Budvi i Bečićima.


Petrovac, Foto: Arhiva

Popović je napomenuo da je cilj Sekretarijata bio da se aktivnosti sprovode u svim djelovima grada, imajući u vidu da je teritorija budvanske opštine velika. Već su završeni radovi na sanaciji saobraćajnica u Stanišićima i Poborima, a uskoro slijede aktivnosti u Petrovcu i Buljarici.

"Što se tiče Petrovca i Buljarice, u završnoj fazi je projekat saobraćajnice prema Lučicama. Raširićemo pješačku stazu i ukloniti jedan nezavršeni objekat koji pravi našim sugrađanima ozbiljan problem kod hotela "Crystal Rivijera". Već početkom naredne godine krenućemo u širenje trotoarskog dijela i uklanjanje krana na gradilištu. U Buljarići će se raditi saobraćajnica uz rijeku Slatavu. Raspisujemo tendersku dokumentaciju da dobijemo izvođača i sa tim treba da krenemo ove godine i da završimo projekat u narednoj godini", istakao je Popović.

Sekretar za investicije je podsjetio da su Bečići prethodne godine dobili dvije nove saobraćajnice i da su u Budvi sprovedeni radovi u Solunskoj ulici, završen kružni tok u Dubovici, kao i sanacija Mainske ulice.

"Kada se Plan investicija ne usvaja tri-četiri mjeseca, to pravi ogroman problem Sekretarijatu. Ali ja sam izuzetno zadovoljan, jer smo mi nekih 80% planiranih investicionih aktivnosti izveli. Želim da se zahvalim zaposlenima koji daju sve od sebe da ono što planiramo i izvedemo svake godine", naglasio je Popović.


M.S.