20-03-2024

Poslanica Nađa Laković učestvovala na sjednici Komiteta za migracije, izbjeglice i raseljena lica PSSE u Parizu

Poslanica Pokreta „Evropa sad!” Nađa Laković učestvovala je u radu sjednice Komiteta za migracije, izbjeglice i raseljena lica Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE), održanoj 19. i 20. marta 2024. godine u Parizu, saopšteno je iz budvanskog odbora PES-a.


Foto: PES

"Poslanici su, u prisustvu eksperata iz predmetnih oblasti, razmotrili teme imigracije kao jedne od mjera za rješavanje problema demografskog starenja stanovništva u Evropi, modaliteta za iznalaženje odgovora i rješenja po pitanju migranata, izbjeglica i tražilaca azila koji se vode kao nestali, te raseljavanja stanovništva kao mjere zaštite na miniranim teritorijama", navodi se u saopštenju.

Na sjednici je, takođe, bilo riječi o pristupu temi migracije i azila u izbornim kampanjama, sa fokusom na borbu protiv govora mržnje.

"Takođe su prezentovani rezultati iz posjete Grčkoj, te analizirana situacija i iskustva Italije u pogledu prihvata, tretmana i registracije tražilaca azila i migranata, sa fokusom na stanje na Siciliji. Pored navedenog, na sjednici je razmotren plan rada za tekuću godinu.

Sljedeća sjednica Komiteta za migracije, izbjeglice i raseljena lica biće održana tokom Proljećnjeg zasijedanja PSSE od 15. do 19. aprila 2024. godine u Strazburu. Na nekom od sledećih Komiteta za migracije, izbjeglice i raseljena lica PSSE bit će izlaganje poslanice Lakovic na temu migracija u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.