26-01-2023

Postavljanje javne rasvjete u Podkošljunu se nastavlja

Prošla godina u MZ Podkošljun je protekla radno. Realizovan je veliki broj projekata, od kojih se izdvaja postavljanje javne rasvjete u čak pet ulica, koje su do nedavno bile u potpunom mraku, istakao je Ivan Marković predsjednik pomenute MZ.


Foto: Arhiva

Dugogodišnji problem javne rasvjete u MZ Podkošljun riješen je u 2022. godini. Pet ulica je u ovom području je osvijetljeno, a nedostatak rasvjete mještanima predstavlja veliki problem objasnio je u Polisu predsjdnik ove MZ Ivan Marković.

"Kada morate djecu da puštate da idu kroz mrak, to nije ni malo prijatno", istakao je on.

Foto: Printscreen


Javna rasvjeta je postavljena u sljedećim ulicama: Proleterskih birgada, Beogradskoj ulici, Kanjoša Macedonovića i Mornarskoj ulici.

"Juče smo počeli da radimo Sarajevsku ulicu, to je jedna mala uličica u naselju, ali vrlo bitna jer je bila u mraku. Nadam se da ćemo to završiti do kraja sedmice, tako da smo sa tim veliki dio posla završili, da osvijetlimo te ulice koje su bile u potpunom mraku", kazao je Marković.

Poseban problem predstavlja Pančevačka ulica koja je u jako lošem stanju, a veoma prometna, objašnjava Marković.

"Tražili smo da se uradi totalno nova ulica i projekat od Opštine Budva, i da se ulica radi po tom projektu. Projekat nove infrastrukture, da dođe nova struja, voda i atmosferske vode jer gore je brdo Košljun sa koje se sliva ogromna količina vode i to predstavlja problem tim ljudima koji žive tamo", istakao je on.

Marković ističe da vjeruje da ovaj problem može biti riješen do kraja 2023. godine. On je dodao da MZ ima dobru saradnju sa Opštinom Budva, da imaju sluha za njihove probleme te da nijedan problem ne bi bio riješen bez njihove podrške.

D.Č.