28-02-2024

Postavljeni usporivači brzine u naselju Velji Vinogradi

Nakon emitovanja priloga u Polisu Televizije Budva kada su mještani ukazali na problem usporivača brzine u naselju Velji Vinogradi, Sekretarijat za komunalno stambene poslove Opštine Budva postavio je tri usporivača brzine u ovom dijelu grada.

Postavljeni usporivači brzine u naselju Velji Vinogradi | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Sa ciljem da se poveća bezbijednost djece i svih učesnika u saobraćaju Sekretarijat za komunalno stambene poslove Opštine Budva postavio je tri usporivača brzine u naselju Velji Vinogradi. Iako su mještani više puta ukazali na brzu i neprilagođenu brzinu u ovom dijelu grada.

Od kako je ulica u novom ruha, pomenuti opštinski sekretarijat je preuzeo adekvatne korake nakon dvije sedmice po emitovanju emisije Polis i postavio neophodne usporivače. Prinudni usporivači brzine poznatiji kao ležeći policajci namijenjeni su povećanju bezbjednosti u saobraćaju na mjestima koja zahtijevaju usporen saobraćaj. Uzimajući u obzir frekventnost kako pješaka tako i vozila, postavljanjem usporivača brzine biće povećana bezbjednost u saobraćaju u ovom naselju, očekuju mještani. Ipak poseban problem predstavljaju nepropisno parkirani automobili koji otežavaju regulaciju saobraćaja. Nekultura pa tako i u saobraćaju, lična je stvar svakog pojedinca ali zbog pojedinca nerijetko stradaju nedužni. Kako je saopštio prvi čovjek Komunalne policije Vladan Braunović uprkos pojačanim aktivnostima u ovom dijelu grada, nesavjesni vozači prave problem već duži niz godina. Pauk vozilo redovno dislocira jedan broj automobila, ali vozači se ponašaju neprimjerno i bez saobraćajne kulture.

Braunović ističe da kao rješenje vidi postavljanje stubića pa se nada da će u saradnji sa Sekretarijatom za komunalno stambene poslove realizovati ovaj projekat. Do tada, iako svjesni da nedostatak parking mjesta je veliki problem apelujemo na vozače da pokažu elementarnu saobraćajnu kulturu i da zaborave na ružne navike.

Prilog: Lidije Bojović