30-03-2016

Potpisan ugovor o isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema

Danas je u Kabinetu predsjednika Opštine Budva, u prisustvu predsjednika, dr Srđe Popovića, potpredsjednice, g-đe Suzane Pribilović i predsjednika Upravnog odbora DOO „Vodovod i kanalizacija“ Budva, potpisan ugovor o isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema od strane direktora JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, g. Gorana Jevrića i pomoćnika v.d. direktora DOO „Vodovod i kanalizacija“ Budva, g. Milenka Medigovića.

Potpisan ugovor o isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštine Budva, dr Srđa Popović je izjavio da je prije dvije nedjelje javno obećao da će problem između ova dva preduzeća biti riješen. Na zadovoljstvo prisutnih, a naročito građana Budve, to se i desilo, te je dodao sljedeće: „Budva je prva opština na Crnogorskom primorju koja je potpisala novi ugovor o isporuci vode iz regionalnog vodovodnog sistema čime je dato obećanje ispunjeno, ali i riješeno veoma važno pitanje obezbjeđenja urednog vodosnabdijevanja na području opštine Budva u toku cijele godine.

"Na sličan način ću sa svojim saradnicima u vrlo kratkom roku definisati način funkcionisanja i drugih javnih službi u Budvi, kako bi sve komunalne usluge u ovoj opštini bile adekvatno organizovane sa jasnim nosiocima institucionalne, ali i lične, odgovornosti za kvalitet pružanja svih javnih usluga u Opštini Budva, jer Budva ne smije sebi dozvoliti da u susret turističkoj sezoni ne riješi sve izazove kada su u pitanju usluge od javnog interesa. Tu ne vidim svoju odgovornost samo prema građanima Budve, već i prema turistima.

Želim da istaknem da Opština Budva uspješno rješava sve izazove koji stoje pred njom i ubijeđen sam da je pred nama veoma uspješna turistička sezona, s obzirom na to da već sada raspolažemo informacijama koje upućuju na zaključak da će i ova turistička sezona biti rekordna.

Sa svojim saradnicima i lično ću učiniti sve da Budva apsolutno spremno dočeka turističku sezonu 2016, a obezbjeđenje urednog vodosnabdijevanja iz regionalnog vodovodnog sistema tokom cijele godine, je prvo problematično pitanje koje smo u vrlo kratkom roku uspješno riješili.“