15-06-2020

Potpisana revizija Glavnog Projekta za Pržno

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore potpisalo je Ugovor o reviziji Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno. Reviziju, kako su kazali, radi preduzeće "All-ING" iz Kotora.Iz Morskog dobra saopštili su da je javno preduzeće inteziviralo aktivnosti na izradi kompletne projektne dokumentacije, kako bi se za vrijeme ljetnjih mjeseci raspisao tenderski postupak za odabir izvođača radova, a rekonstrukcija počela već na jesen tekuće godine.

"Podsjećamo da je Idejni projekat za uređenje obalnog šetališta unaselju Pržno predat prije desetak dana Glavnom gradskom arhitekti Opštine Budva, te da do kraja ove sedmice očekujemo dobijanje saglasnosti, kako bi efikasno nastavili aktivnosti na završetku Glavnog projekta", istakli su u saopštenju.

Kako dodaju, idejno rješenje, koje je za Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uradio projektantski studio "Civil Engeener" usaglašeno je sa zahtjevima mještanima Pržnog, vlasnika privatnih i ugostiteljskih objekata na samom šetalištu, te predstavnicima MZ Sveti Stefan i hotela "Maestral".

"Projektom je predviđeno da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 m2. Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a kandelaberi i parkovski mobilijarbiće u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentomjednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju. Ukupna vrijednost projektovanja iznosiila je 9.200,00€, a JP za upravljanje morskim dobrom je za 2020. godinu planiralo iznos od 95.000 € za prvu fazu uređenja", zaključili su iz Morskog dobra.