29-03-2016

Potrebni usporivači brzine

U naselju Velji Vinogradi na nekoliko mjesta nedostaju usporivači brzine zbog čega nerijetko dolazi do preticanja vozila. Mještani jedne od najprometnijih ulica u Budvi od nadležnih traže pomoć u rješavanju problema dok ne dodje do fatalnog ishoda.

Potrebni usporivači brzine | Radio Televizija Budva

U Sekretarijatu za gradsku infrastukturu i ambijent kažu da se razmišlja o rješavanju problema. Iz Saobraćajne policije poručuju da se u ovom dijelu grada vozila i vozači redovno kontrolišu.



Uskoro će godina kako su se mještani naselja Velji Vinogradi obratili Sekretarijatu za gradsku infrastrukturu i ambijent sa peticijom da se u ovom dijelu grada obezbjede usporivači brzine. Naime situacija je alarmantna i ljeti i zimi. Zbog neprilagodjene brzine u ovom dijelu grada se često dešavaju saobraćajne nezgode.

Zabilježeni su slučajevi da su vozila više puta oštetila ograde obližnjih kuća. Na svu sreću do sada nije bilo ljudskih žrtava. Sugradjani su zabrinuti za svoju bezbjednost te apeluju na nadležne da riješe problem.



U Saobraćajnoj policiji kažu da se na ovom potezu redovno vrše kontrole vozila i vozača.

Sugradjani koji strahuju za svoju bezbjednost očekuju da će ubrzo biti postavljen potreban broj usporivača brzine kako ova ulica ne bi uzela danak, jer će poslije biti kasno za reagovanje.

Opširnije u Polisu od 19:00 i 22:00


Srdjan Dogandžić