29-09-2021

Poziv mladim crnogorskim džez muzičarima i sastavima za “Jazz maraton”

NVO ”Urbani Kult” poziva mlade džez muzičare iz Crne Gore da budu dio projekta ”Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022”, i međudržavne saradnje. Ova nevladina organizacija, kao i Petrovac Jazz Festival, jedini su iz Crne Gore aplicirali i ušli u projekat.


Ilustracija, Foto: Pixabay

U okviru predmetnog projekta, tokom 2022. godine, planirano je da se realizuje Jazz maraton evropskih prijestonica kulture.

“Projekat Jazz maraton evropskih prestonica kulture realizuje se u cilju razvoja novog kulturno - umjetničkog programa, koji čine i mladi, neafirmisani džez muzičari. To je zajednički projekat za prošle, sadašnje i buduće evropske prijestonice kulture, a cilj mu je okupiti mlade jazz sastave iz EPK gradova na jednom mijestu, radi ukazivanja na jedinstvo EPK gradova u težnji afirmacije džez muzike, kroz saradnju i umrežavanje mladih”, kazali su iz NVO “Urbani Kult”.

Manifestacija “Jazz marathon” održaće se 30. aprila naredne godine, na Međunarodni dan jazz muzike, i to kao dio oficijalnog programa godine titule Novog Sada, evropske prestonice kulture za 2022.

“Prijavljene džez muzičare i selekciju najviše tri sastava iz Budve ili Crne Gore koje budemo poslali u Novi Sad kao predloge, odabraće Fondacija i oni će nastupiti. Fondacija će obezbijediti sredstva (honorar) za realizaciju muzičkog nastupa odabranog sastava, kao i smještaj na bazi polupansiona u Novom Sadu. Prijave je potrebno dostaviti najdalje do 1. decembra 2021. godine do 12 časova. Zainteresovani koji žele da učestvuju neka se prijave na petrovacjazzfestival@gmail.com”, naveli su iz NVO “Urbani Kult”.