05-03-2020

Poziv mladima koji žele da postanu budući preduzetnici

Centar za ekonomski prosperitet i slobodu - CEPS u partnerstvu sa Opštinom Budva i Kancelarijom za mlade- Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, poziva mlade starosti od 14 do 30 godina koji žele da postanu „kreatori promjena“ i budući preduzetnici da se prijave za Social Impact Award program.



Social Impact Award – SIA najveći je međunarodni projekat na temu društvenog biznisa, posvećen mladima, koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Vienna University of Economics and Business.

Fokus ovog programa je na mladima od 14 do 30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog preduzetništva u zemlji i svijetu.

Program se danas sprovodi u više od 15 zemalja Evrope, Azije i Afrike te obuhvata više od 8.000 mladih godišnje. Mladi društveni preduzetnici i ove godine moći će da prijave svoje ideje, a najbolji timovi dobiće mentorsku podršku, početni kapital od 1.500 eura i putovanje na međunarodni samit koji se ove godine održava u prijestonici Češke, Pragu.

Za ovaj program mogu da se prijave studenti i srednjoškolci, kao i svi pojedinci ili timovi sačinjeni od članova koji imaju od 16 do 30 godina.

Prijavljivanje projekata će biti moguće do 15. maja, na sljedećoj platformi

Prijave za obuke na temu kreiranja ideja sa društvenim uticajem, struktuiranja ideja, kreiranja uticaja, poslovnog modeliranja i poslovnog planiranja za Opštinu Budva do 13. marta.

Za radionice se mogu prijaviti svi stariji od 14 godina, a sa projektom (rok je 15. maj) uslov je da većina članova tima ima preko 16 godina.

Radionice na teme: Fabrika ideja, Impact Lab, Kreiranje uticaja, Poslovno modeliranje i Poslovno planiranje će biti održane u Omladinskom klubu Budva.

Social Impact Award program u Crnoj Gori realizuje Centar za ekonomski prosperitet i slobodu - CEPS u partnerstvu sa Ministarstvom Ekonomije, Erste bankom i Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE), uz pokroviteljstvo Investiciono-razvojnog fonda i Fonda za aktivno građanstvo – FAKT.

"Misija projekta je promocija društvenog preduzetništva među mladima. Suština ovakvog biznisa jeste poslovanje koje donosi zaradu, ali istovremeno rješava neki od društvenih problema, bilo da je riječ o zapošljavanju ugroženih društvenih grupa ili rješavanju problema lokalnih zajednica", navodi se u saopštenju iz Sekretetijata za društvene djelatnosti u Budvi.