04-02-2021

Prava Budva: Budvanski dom zdravlja godinama bio zastiđe Crne Gore

Da epidimiološka situacija izazvana virusom kovid 19, nije sjajna na teritoriji naše opštine i da će dođi do povećanog broja zaraženih Prava Budva je na to javno sugerisala tokom prošle godine, saopšteno je iz IO ove partije. Kako su kazali, u novembru mjesecu apelovali su da se u što kraćem roku postavi izolovana čekaonica za sve one koji čekaju kovid pregled.



"A sve u cilju da se izbjegne miješanje zdravih i potencijalno zaraženih ovim virusom. Naš apel je uvažila nova ministarka zdravlja Dr Jelena Borovinić-Bojović na šta smo joj neizmjerno zahvalni", kazali su iz Prave Budva.

Budvanski Dom zdravlja je, kako su istakli, godinama bio zastiđe Crne Gore.

"Dok je DPS izjavljivao da je Budva "Metropola turizma", dok su se čelnici budvanskog DPS ugrađivali u svaki mogući posao, budvanski Dom zdravlja je sve više propadao do tog stadijuma da je postao nacionalna sramota za građanina i stranca koji bi boravio u Budvi", stoji u saopštenju.

Kako su naglasili iz Prave Budva, krivac za tu sramotu je DPS koji je neprikosnoveno tri decenije vladao Crnom Gorom.

"Dio tog DPS je bila i uvažena doktorka Marija Zekić, specijalista opšte i porodične medicine u budvanskom Domu zdravlja koja je gle čuda jutros optužila menadžment zdravstvene ustanove čiji je bitan šraf godinama bila. Zašto o tim nepočinstvima, propustima i pogrešnim odlukama nije ukazivala ranije ili joj se pamet nahnadno vratila?", upitali su iz ove partije.

Prava Budva, poručili su, kao činilac vlasti u Budvi uvjek stoji iza svojih riječi.

"Jer za svaku svoju riječ ima i argument koji možete pogledati u njenoj izjavi od prije par godina", zaključuje se u saopštenju.

Iz budvanskog odbora Prave Crne Gore, uz saopštenje za javnost, poslali su i fotografiju i transkript sljedeće vijesti iz 2006. godine.


Foto: Prava Crna Gora

Transkript:

Dr Marija Zekić iz Budve napustila Narodnu stranku

Budva 4. septembar. Obavještavam javnost da podnosim ostavku na članstvo u Opštinskom i Glavnom odboru Narodne stranke Crne Gore a samim tim i na članstvo u toj partiji čime prestaje moje dugogodišnje opoziciono angažovanje u opštini Budva - rekla je dr Marija Zekić jedan od najistaknutijih članova Narodne stranke Crne Gore. Osnovni razlog za ovakav postupak jeste moje razočarenje u način rada stranke kojoj sam istinski pripadala, to jest grupe ljudi koji njome godinama onemogućava od strane grupe u vrhu stranke, koji jedino štite lične interese, bez odgovornosti vodeći stranku iz poraza u poraz. Koliko god bilo iznenađujuće u ovoj situaciji ja kao Srpkinja želim da vjerujem u evropsku Crnu Goru, njenu perspektivu, pa stoga od danas pristupam članstvu Demokratske partije socijista Crne Gore, smatrajući da je to organizovana i moderna partija koja ozbiljno razmišlja o obrazovnim i stručnim kadrovima za razliku od nekih opozicionih partija. Zato se nadam da će ljekar i intelektualac naći mjesto u aktivnostima Demokratske partije socijalista u Budvi, kazala je između ostalog Dr Marija Zekić