30-05-2020

Prava Budva: Dajemo apsolutnu podršku Careviću i Radoviću

Povodom najnovije političke situacije u opštini Budva, IO Prava Budva obavještava javnost i građane Budve, da bez obzira na nedovoljnu saradnju između konstituenata lokalne vlasti, daje apsolutnu podršku i da je protiv predloga za smjenu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića.


Saopštenje Prave Budva prenosimo integralno:

Osnovni razlog je, što DPS, kao prepoznata organizovana kriminalna grupa, čini sve, da se ne birajući sredstva, uz očiglednu korupciju pojedinih odbornika, ponovo vrati na političku scenu u Budvi, čiju su kasu godinama nezajažlivo pustošili, za šta su glavni akteri pravosnažno osuđeni, a što je za posljedicu imalo grad zavijen u crno.

Razlog više je taj, što se koordinatori DPS-a za Budvu iz centrale u Podgorici, već danima nalaze u hotelu "Blue Star" u Budvi, gdje smišljaju razne prljave marifetluke, koje izvršavaju njihovi podanici iz opštinskog odbora. Oni su kao i mnogo puta ranije, svojim koruptivnim radnjama, otvorili već propalu turističku sezonu u ovom do juče zatvorenom budvanskom hotelu.
Poseban razlog, zašto je Prava Crna Gora – Prava Budva protiv namjere DPS-a, jeste brutalno vraćanje političke korupcije u Budvu, o čemu ubjedljivo govori najnoviji slučaj, sa takozvanim opozicionim odbornikom Stevanom Džakovićem, koji sada, ne slučajno, daje podršku DPS-u, kao prepoznatoj kriminalnoj grupi u Crnoj Gori i prije svega u Budvi.

Koincidencija je da je juče pomenuti nezavisni odbornik upravo u hotelu "Blue Star" pod pratnjom policije sproveden, bojimo se na dodatne časove političkog konsaltinga. Navodnu ucjenu kojom Stevan Džaković traži da lideri opozicije podrže njegovu borbu za otvorene liste, u ovom kontekstu tumačimo kao paravan za podršku DPS-u i njegovim satelitima koji su zdušno pokrenuli inicijativu za smjenu najviših lokalnih funkcionera, iz razloga što lokalni parlament jedne crnogorske opštine nema ingerencije da mijenja republičke zakone, konkretno Zakon o izboru odbornika i poslanika. Međutim, bez obzira na razumijevanje velikog ogorčenja kod prisutnih građana i odbornika, smatramo neprimjerenim atmosferu linča koja je juče prešla mjeru dobrog ukusa.

Nadalje, prosto je nevjerovatno, da su na jučerašnjoj sjednici, glavnu riječ u ime DPS-a vodili neki odbornici, koji su odavno zreli za krivičnu odgovornost i izdržavanje zatvorske kazne.

Prava Crna Gora – Prava Budva smatra, da bi ponovni povratak na vlast DPS-a, par mjeseci prije redovnih parlamentarnih i lokalnih izbora, bio opasniji slučaj od povratka epidemije korona virusa sa nesagledivim posledicama za građane opštine Budva.

Zato apelujemo na građane i aktuelnu vlast, da budu svjesni te činjenice i ni po koju cijenu, ne smiju dozvoliti, povratak organizovane kriminalne grupe u Budvi. Zbog budućnosti naše Opštine, njenog napretka, zbog sadašnjih i budućih generacija.