13-10-2020

Prava Budva: Narodna kuhinja kao alternativa za prevazilaženje najgore krize koju pamtimo

"Danas je kancelariji Prave Crne Gore - Prave Budve i njenog predsjednika Aleksandra Sašu Franetu posjetila poznata novinarka i veliki borac za prava građana Iva Bajković", navodi se u saopštenju IO Prave Budve.


Foto: IO Prava Budva


Saopštenje prenosimo integralno

Tema susreta je bila ekonomska kriza izazvana pandemijom korona virusa kao i pronalazak brzog rješenja kako bi se spriječilo siromaštvo i glad koje samo što nije zakucalo na vrata mnogih naših sugrađana

Svaka kriza, a posebno ova globalna, za većinu neočekivana, kao što je pandemija virusa korona, koja ostavlja mnoge negativne posljedice, uzima brojne živote, narušava zdravlje, ekonomiju je gurnula u ambis, a siromašnih je sve više.

Većina naših sugrađana je ostala bez radnih mijesta. Zaposlenima su plate značajno smanjene. Neizvjesnost izaziva paniku a poslodavci sve više očajnički sa pokazanom dozom empatije sliježu ramenima. Građani koji su svih ovih godina naučili da žive na ivici egzistencije i to prihvatili kao jedini način života, sada su nažalost primorani da se suoče sa bijedom.

Kraj sastanka je obilježila konstatacija, da se bez ikakve predrasude, mora pristupiti narodnoj kuhinji i s time se uhvatiti u koštac sa globalnim siromaštvom u našem gradu.

Prava Crna Gora- Prava Budva će dati sve od sebe da humanost zamijeni gordost i kalkulacije, što je bio sastavni dio svakodnevice - zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore - IO Prave Budve.