04-04-2021

Predlog za vaš nedjeljni ručak: Supa, ćufte od karfiola, piletina i zelena salata

Jedan od klasičnih ručkova na našoj trpezi. Sastoji se od pileće supice, pohovanog karfiola, ćufti od karfiola, piletina sa puno začina iz rerne, pire krompir i zelena salatica.

Predlog za vaš nedjeljni ručak: Supa, ćufte od karfiola, piletina i zelena salata | Radio Televizija Budva

Foto: domaćirecepti.net

Ovo je više predlog ručka nego sam recept. Ideja, ukoliko vam je ponestalo.

Pohovani karfiol se veoma lako pravi. Odvojiti od cijelog cvijeta karfiola buketiće pa in staviti u lonac sa vodom. Neka bude dosta vode, posoliti vodu i staviti da se kuva.

Kuvati 15 minuta, skloniti sa vatre, ostaviti još pet minuta u toj vreloj vodi pa procijediti.

Sada slijedi soljenje i klasično pohovanje. Brašno, jaje, prezla, ili brašno, jaje, brašno, po želji.Kada se karfiol pohuje uvek ostanu komadići koji sami otpadnu, pa njih iskoristite da napravite ćuftice.

Kada ispohujete krupne komade one sitnije ispasirati, dodati jaje koje je preostalo, ako ih ima puno onda dodati još jedno jaje u smjesu. Dodati soli i bibera, par kašika brašna i prezle i sve umutiti zajedno. Masa treba da je gustine pudinga kada kuvate za fil.

Peći ćuftice na zagrijanom ulju, jača vatra jer je tu sve skoro sve obradjeno. Ocijediti na ubrusu.Pire krompir nekako svi već znamo napraviti. Ne štedite na maslacu, na kilogram krompira ide 200 – 250 gr uz mlijeko. Ne mutite mikserom da ne bi dobili gumenu sjmesu.

Prijatno!

Izvor: domaćirecepti.net