23-04-2024

Predsjednik CG odovorio mještanima: Sveti Stefan prioritet najvišeg stepena koji država pred sobom ima

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odgovorio je na zahtjev predstavnika MZ Sveti Stefan, u kom se navodi da je Služba Predsjednika Crne Gore razmotrila predstavku mještana kojom ukazuju na problematiku vezanu sa nefunkcionisanje hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer.


Foto: Portal RTV Budva

„Kao što ste i sami naveli, složenost problema i značaj hotel Sveti Stefan zahtijevaju hitnu reakciju sa najvišeg nivoa, a, s obzirom na nadležnosti, u ovom slučaju je to Vlada Crne Gore, kojoj ste se inače istovremeno i obratili. Molimo da nastavite da, u saradnji sa Vladom i Opštinom Budva, tražite rješenje i način da se Svetom Stefanu vrati status kakav je nekada imao, a što bi, slažemo se sa Vama, trebalo da bude prioritet najvišeg stepena koji država pred sobom ima“, navodi se u odgovoru.

Podsjećamo da su mještani sa područja MZ Sveti Stefan od nadležnih državnih organa tražili odgovor na pitanje kada će početi sa radom grad hotel Sveti Stefan, zbog čega su 24. marta održali protest i najavili radikalne mjere ukoliko se taj dio crnogorske obale ne stavi u funkciju. Jedini odgovor do sada uslijedio je od predsjednika države Jakova Milatovića.


M.O.