01-09-2015

Predsjednik Opštine Budva uručio komplete udžbenika đacima prvacima

Povodom početka nove školske godine, predsjednik Opštine Budva doc. dr. Srđa Popović sa saradnicima, uručio je danas đacima prvacima u osnovnoj školi „Stefan Mitrov Ljubiša“ i „Drugoj osnovnoj školi“ u Budvi komplete udžbenika za predstojeću godinu i poželio da im prvi dani u školskim klupama i koraci ka budućem obrazovanju budu srećni i uspješni.

Predsjednik Opštine Budva uručio komplete udžbenika đacima prvacima | Radio Televizija Budva

Opština Budva je prvi put ove godine izdvojila sredstva za finansiranje užbenika za prvi razred osnovne škole, a ovog septembra u tri osnovne škole u Budvi upisano je ukupno 375 prvaka.



U osnovnoj školi „Stefan Mitrov Ljubiša“ upisano je 162 prvaka u ukupno šest odjeljena, a u Drugoj osnovnoj školi 182 mališana, raspoređena takođe u šest odjeljenja. U osnovnoj školi „Mirko Srzentić“ u Petrovcu formirano je jedno odjeljene sa 31 đakom prvakom kojima je danas užbenike uručila sekretarka za urbanizam i životnu sredinu u Opštini Budva, Danijela Marotić.



Predsjednik Opštine Budva doc. dr. Srđa Popović je sa menadžerkom Milenom Marović Bogdanović i sekretarkom za društvene djelatnosti Rajkom Špadijer danas posjetio i centralni gradski vrtić JPU „Ljubica V. Jovanović Maše“ u koji je ove godine upisano 927 mališana, dok je broj prijavljene djece bio 1020. Tim povodom predsjednik Popović, najavio je da će lokalna uprava preduzeti korake ka realizaciji ranije započetog projekta, izgradnji novog dječijeg vrtića u naselju Dubovica, koji bi značajno unaprijedio kvalitet boravaka djece u ovoj ustanovi, ističući da očekuje podršku i resornog Ministarstva. Popović je najavio i da će razmotriti mogućnosti da mališani koji ove godine nisu upisani budu raspoređeni u nekoliko vrtića na teritoriji opštine Budva.



Predstavnici Opštine Budva na čelu sa predsjednikom Popovićem, prisustvovali su danas i prijemu povodom nove školske godine i upisa srednjoškolaca u JU SMŠ „Danilo Kiš“, u koju je ove godine krenulo 200 novih učenika.



Predsjednik Popović je istakao da je lokalna uprava i do sada imala razumjevanja za obrazvone ustanove na teritoriji Opštine Budva, ali i da će u buduće nastaviti da stvara sve preduslove da u našem gradu djeca odrastaju uz adekvatnu edukaciju i u najboljim mogućim uslovima.



Opširnije u prilogu Milijane Mijušković: