19-06-2020

Predstavnici turističkih agencija i medija iz BiH posjetili Crnu Goru

Nacionalna turistička organizacija (NTO) je, u cilju promocije turističke ponude za predstojeću ljetnju sezonu, organizovala studijsku posjetu predstavnika turističkih agencija i medija iz Bosne i Hercegovine (BiH), koji do nedjelje borave u Crnoj Gori.Iz NTO-a je saopšteno da je riječ o predstavnicima turističkih agencija Relax, Sirius, Castanea M97, Viptravels, kao i predstavnicima renomiranih elektronskih i štampanih medija TV BHT1 i Sarajevo, portala Klix, SA i Exclusiva i magazina Gracija.

“Predstavnici bosansko-hercegovačkih turističkih agencija i medija, koji trenutno borave u Baru, u četvrtak su imali priliku da se kroz posjetu jednom od najvećih crnogorskih maslinjaka Džidžarin upoznaju sa procesom proizvodnje barskih maslina”, navodi se u saopštenju.

Iz NTO-a su kazali da će, pored obilaska Starog Bara i Stare masline, oni imati organizovano krstarenje Skadarskim jezerom i degustaciju vina u jednoj od crmničkih vinarija.

U drugom dijelu posjete, kako su naveli, oni će obići najatraktivnije turističke lokalitete u Budvi, Tivtu i Herceg Novom.

Pored prirodno-kulturnih znamenitosti i lokalne gastronomije, predstavnicima agencija i medija iz BiH biće predstavljena ponuda sa akcentom na luksuzni turizam.

U narednim danima oni će posjetiti marinu Porto Montenegro, luksuzno turističko naselje Luštica bay kao i novootvoreni luksuzni turistički rizort Portonovi.

NTO, kako su kazali njihovi predstavnici, u okviru nove globalne turističke kampanje U društvu prirode realizuje promotivne aktivnosti na strateški važnim emitivnim tržištima, među kojima je i tržište regiona.

Studijska posjeta turističkih agencija i medija iz BiH, koja je počela u četvrtak, realizuje se uz podršku lokalnih turističkih organizacija (TO) Bara, Budve, Tivta i Herceg Novog.

“Očekuje se da će ova posjeta rezultirati pozitivnim člancima i reportažama o našoj turističkoj destinaciji i doprinijeti dobroj posjeti sa BiH tržišta”, zaključuje se u saopštenju.