05-12-2023

Premijerni nastup grupe „Duhoklonuće“ u četvrtak na ASF Festivalu u Budvi

Novi autorski bend našeg sugrađanina Branka Žerajića, „Duhoklonuće“ imaće premijerni nastup u četvrtak, 7. decembra u okviru Adriatic Street Food Festivala.


Duhoklonuće, Foto: Privatna arhiva

Kako je za portal RTV Budva kazao frontmen Žerajić, prije „Duhoklonuća“ nastupiće cover bend „Tri brade i obrade“ koji će izvesti domaće i svjetske klasike u nesvakidašnjem aranžmanu sa violinom, akustičnom gitarom i kahonom. U tom sastavu sviraju i dva sugrađana iz Rusije.


Tri brade i obrade, Foto: Privatna arhiva

Od 21 čas na programu je i nastup grupe „Duhoklonuće“ koja će prvi put javno izvesti autorske pjesme.

"Bend je nastao početkom ljeta i sviramo isključivo autorsku muziku. Ima tu bluza, roka, a Boga mi i rokačine. Ima tu i ljubavnih i filozofskih tema. U suštini možete prepoznati nekoga ili sebe kroz naše tekstove. Ja sviram električnu gitaru i pjevam, na bas gitari je Goran Perić, a na bubnjevima će nam ovog puta gostovati naš prijatelj Željko Samardžić. Takođe, imenom benda želimo da skrenemo pažnju na sve veći problem ljudi koji se bore sa raznim vrstama demona i kako u našem gradu tako i šire. Nažalost, sve je veći broj onih koji ne uspevaju i da se izbore. Zato svi moramo u opsegu svojih mogućnosti dati doprinos kao bi zajedno pobijedili! Naša poruka za sve: Život je jedinstvena prilika koju ne smijemo propustiti!", poručio je Žerajić.