08-03-2024

Preminula istaknuta kulturna djelatnica Mirjana Pajović

Istaknuta kulturna djelatnica i osnivačica Ženske vokalne grupe „Harmonija“, Mirjana Pajović preminula je danas u Budvi.


Foto: Privatna arhiva


Pajović je najljepšim tekstovima i notama otpjevala Budvu u koju je bila zaljubljena od prvog dana kada se u njoj nastanila 1977. godine.

Mirjana Pajović je rodom iz Apatina u Srbiji. Rasla je u porodici profesionalnih muzičara i još u ranom djetinjstvu veoma je zavoljela muziku , ali i sport u kojem je postizala zapažene rezultate.

Radni vijek obilježio je njen pedagoški rad u nastavi klavira u školi za Osnovno muzičko obrazovanje u Budvi. Pjevala je u crkvenim horu, u klapi Harmonija, a peokupacija joj je bilo i ostalo pisanje tekstova i komponovanje melodja pjesama za djecu i klapu.

Pored djece kojima je posvetila svoj radni vijek i za njih napisala oko 20 pjesama Mirina velika ljubav je bila i klapa „Harmonija“ za koju je takođe sastavila i komponovala oko 30 pjesama i oko 60 muzičkih obrada.

Sa gradskim horom Mirjana Pajović osvojila je Novembarsku nagradu grada Budve, sa učenicima klavira i kao pedagog u nastavi stigle su specijalne prve, druge i treće nagrade.

O datumu sahrane javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Podsjećamo na tekst u kojem je Mirjana Pajović za portal RTV Budva pričala o svom životu i radu:

Mirjana Pajović- svi je znaju, svi je vole!