24-11-2023

Pretresima u Budvi pronađeno oružje i municija, podnijeta krivična prijava

Službenici Regionalnog centra bezbejdnosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su, sprovodeći planske aktivnosti u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica i pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i njima bliskim licima, su od 16. do 24. novembra izvršili pretrese na više lokacija na teritoriji opštine Budva.


Foto: Uprava policije

Kako je saopšteno iz Uprave policije, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice M.Š. (25).

"Tom prilikom pronađena je suva materija zelene boje, mase 11,4 grama za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i drobilica i mobilni telefon", navodi se u saopštenju.

Nadalje, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M (50), kojom prilikom je pronađeno je 29 komada lovačkih patrona.

"Spisi oba predmeta su upućeni nadležnim tužiocima na ocjenu i mišljenje", kazali su iz Uprave policije.

Osim toga, budvanska policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.R. (65).

"Kod ovog lica je pretresom pronađeno sedam komada oružja od kojih je za pet posjedovao odgovarajuće dozvole, dok su dva komada oružja bila u ilegalnom posjedu. Pronađeno je i 59 komada lovačkih patrona kao i 319 komada municije različite vrste i kalibra. Nakon upoznavanja tužioca sa pomenutim, protiv S.R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.