10-04-2024

Približava se kraj građevinske sezone u Budvi

Nadležnosti Komunalne policije i inspekcije Budva obuhvataju širok spektar odgovornosti, koji će biti dodatno pojačan sa zabranom gradnje koja nastupa sredinom narednog mjeseca. U cilju održavanja reda i bezbjednosti u gradu, ova služba sprovodi niz inicijativa kako bi kontrolisali radno vrijeme, javni red u stambenim objektima, riješili pitanje nepropisno parkiranih vozila i druge brojne probleme u njihovoj nadležnosti.

Približava se kraj građevinske sezone u Budvi | Radio Televizija Budva

Foto: TOB

Pored navedenih, nadležnosti ove službe uključuju i saobraćajnu kontrolu u zoni šetališta, a dva pauk vozila su neprekidno aktivna na terenu kako bi se riješili problemi nepropisno parkiranih vozila, objasnio je načelnik Komunalne inspekcije i policije Vladan Braunović gostujući u jutarnjem programu TV Budva.

Kako ističe, kazne za nepropisno parkiranje iznose 60.00 EUR, dok je za nelegalnu prodaju na javnim površinama predviđena kazna od 100.00 EUR. Takođe, kažnjavanje pravnih lica za nelegalnu gradnju ili deponovanje otpada može iznositi i do 1.500.00 EUR, dok su kazne za preduzetnike i fizička lica niže.

Naime, za prljanje javnih površina za pravna lica kazna iznosi 1,000.00 EUR, za preduzetnike 200.00 EUR, dok je za fizička lica kazna 100.00 EUR. Za deponovanje zemlje i šuta van deponija kazne za pravna lica iznose 1,500.00 eura, za preduzetnike 1,000.00 EUR a za fizička lica 500.00 EUR.


Foto: Printscreen/RTV Budva, yt

Komunalna inspekcija se suočava sa brojnim izazovima, naročito uoči turističke sezone, te su planirani sastanci sa predstavnicima policije i drugim službama kako bi se efikasnije djelovalo i tokom trajanja predstojećeg karnevala.

Podsjećamo da je zabrana gradnje u prvoj i ekskluzivnoj zoni u Budvi počela 15. maja, dok će zabrana radova, u skladu sa opštinskom odlukom, u drugoj zoni prestati prvog dana narednog mjeseca, a od 15. juna biće obustavljeni svi građevinski radovi na području budvanske opštine.

M.O.