14-03-2024

Prilika za sezonski posao

Sjutra će se u Tivtu održati Sajam sezonskog zapošljavanja.



Vrata sajma biće otvorena od 10 do 14 časova za sve koji su u potrazi za sezonskim poslom, a u ponudi će se naći više od 150 radnih pozicija kod renomiranih poslodavaca, kao što su Hotel Chedi, Mamula Island, Hotel Regent Porto Montenegro, Luštica Development AD, Una d.o.o. Tivat, Voli Trade d.o.o., Hotel La Fleur, ali i lokalni ugostitelji. Sve je spremno za sutra kazala je za naš radio pomoćnica Sekretara za privredu Jelena Dubak:

„Zaključena je lista poslodavaca, na žalost bilo je više zainteresovanih ali zbog ograničenosti prostora nismo mogli izaći svima u susret u smislu da fizički budu prisutni ali smo na drugi način obezbijedili njihovo učešće preko naših partnera Zaposli.ME i Prekoveze.me. Ovo je sajam koji se održava već treću godinu za redom a ideja je potekla od našeg privrednog savjeta sa ciljem da pomognemo kako našim građanima koji traže posao, tako i poslodavcima koji iz godine u godinu imaju problem da nađu radnu snagu“.

Posjetioci sajma biće u prilici da se upoznaju i na licu mjesta razgovaraju sa potencijalnim poslodavcima, a organizatori savjetuju onima koji traže sezonski posao da ponesu sa sobom više primjeraka CV-ja:

„Ove godine će, kao i prošle, biti 14 poslodavaca, pretežno iz oblasti ugostiteljstva ali imamo iz oblasti trgovine i nautičkog turizma tako da zaista vrijedi doći i u istom danu, o istom trošku obići sve štandove i pogledati ponudu radnih mjesta. Uvijek se nešto može naći za one koji žele da rade.“

Tokom trajanja radnog angažmana, većina poslodavaca obezbjeđuje ili pokriva troškove smještaja što znači da je sezonski posao primamljiv i za kandidate koji nisu iz Tivta.

Izvor: Radio Tivat