16-09-2021

Prioritet Vlade kreiranje novih radnih mjesta

Jedan od prioriteta Ministarstva kapitalnih investicija je da, u komunikaciji sa Svjetskom bankom, intezivnije radi na preporukama za strukturne reforme, kako bi se podstakao rast bruto domaćeg proizvoda i omogućilo kreiranje novih radnih mjesta.

Prioritet Vlade kreiranje novih radnih mjesta | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

To je poručeno iz Ministarstva nakon sastanka resornog ministra Mladena Bojanića sa novim šefom Svjetske banke Kristoferom Šeldonom.

“Bojanić je, iz dijela nadležnosti Ministarstva, iznio niz projekata koji su prepoznati kao polje na kom može doći do intenziviranja saradnje Svjetske banke i Vlade”, kaže se u saopštenju MKI.

Oni su dodali da će se uloga Svjetske banke u narednom periodu oslikavati kroz programiranje IPA III i kroz realizaciju ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan.

“Svjetska banka se sada, pored EBRD i EIB, i zvanično pozicionira kao jedna od investicionih banaka u Crnoj Gori”, dodali su iz Ministarstva.

Oni su naveli da su sagovornici razmijenili informacije pod kojim uslovima bi Svjetska banka podržala određene projekte, kao i o procesu odlučivanja sa definisanim okvirnim vremenskim rokovima.

Na sastanku je, kako su rekli iz Ministarstva, poručeno da treba stvarati preduslove kako bi realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata bila propraćena povećanom domaćom proizvodnjom.

Na taj način, zaključili su, smanjila bi se uvozna zavisnost Crne Gore.