25-04-2019

Priređen svečani prijem za budvanske boksere VIDEO

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio Bojanu Gojković i Petra Liješevića

Priređen svečani prijem za budvanske boksere VIDEO | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio je u svom kabinetu bokserku Bojanu Gojković i boksera Petra Liješevića.

Bojana Gojković je osvojila zlatnu medalju na prestižnom međunarodnom bokserskom turniru "Sofija Očigava" u Moskvi.

Naša talentovana bokserka osvojila je najsjajnije odličje u Rusiji, savladavši u finalnom meču kategorije do 52 kilograma, Italijanku Sofiju Makone.

Bojana je, za nastup u Moskvi i tri ubjedljive pobjede, dobila specijalno priznanje organizatora turnira za veliku volju za pobjedom, koju joj je upravo uručila Sofija Očigava, jedna od najtrofejnijih svjetskih bokserki u čiju čast se turnir održava.

Juniorska prvakinja Evrope je u Moskvi osvojila četvrtu zlatnu medalju na međunarodnim turnirima ove godine, nakon što je bila najbolja i u Somboru, Stokholmu i Rigi.

Petar Liješević je nakon proslogodišnje bronze na prvenstvu Evrope nastavio kontinuitet i osvojio zlatne medalje na ovogodišnjem prvenstvu Crne Gore, medjunarodnom turniru Petrovgrad Cup i proglašen za najboljeg boksera u duel meču reprezentacija Crne Gore i Republike Srpske.



Predsjednik Opštine Marko Carević se zahvalio Bojani i Petru što predstavljaju opštinu Budva na pravi način i poželio im sve najbolje na njihovim narednim takmičenjima.

Bojana Gojković je nagrađena od strane Opštine Budva u iznosu od pedsto eura, dok je Petar Liješević nagrađen iznosom od trista eura.