17-06-2017

Pristupne rampe za osobe sa invaliditetom na Slovenskoj plaži

Radovi na izgradnji pristupne rampe i staze za potrebe lica sa smanjenom pokretljivošću i lica sa invaliditetom na Slovenskoj plaži biće završeni naredne sedmice, najavljuju iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Pristupne rampe za osobe sa invaliditetom na Slovenskoj plaži | Radio Televizija Budva

Javno preduzeće je uputilo javno izvinjenje građanima Budve, turistima i posjetiocima zbog prologiranja rokova na završetku ovog važnog projekta.



"Do kašnjenja je došlo već na samom početku zbog formalno-pravnih procedura. Svi radovi će biti završeni sledeće sedmice kada ćemo ovaj prilagođeni infrastrukturni objekat obići sa predstavnikom Saveza udruženja paraplegičara Crne Gore obići ovaj prilagođeni infrastrukturni objekat. Budva će biti prvi grad u Crnoj Gori čiji će najfrekventniji dio obale, Slovenska plaža, imati osposobljen pristup moru za osobe sa invaliditetom. Ovaj društveno-odgovorni projekat realizujemo uz punu podršku Saveza udruženja paraplegičara Crne Gore i ističemo da je ovakav pristup moru planiran u potpunosti u skladu sa međunarodnim standardima i Pravilnikom o bližim uslovima i načinu prilagodjavanja objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom", navode iz Morskog dobra.

U cilju stvaranja uslova da plaže na crnogorskom primorju budu pristupačne osobama sa invaliditetom, kroz saradnju sa Savezom udruženja paraplegičara Crne Gore, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom od jeseni počinje sa izgradnjom pristupne rampe u Baru, a trenutno je u proceduri i tenderski postupak za izbor najpovoljnijeg izvođača za izgradnju ovakve rampe u Tivtu.