06-02-2019

Profesor Krsto Vuković među najboljim nastavnicima sa prostora EX Jugoslavije

Profesor sociologije iz SMŠ “Danilo Kiš”, Krsto Vuković, jedan je od ukupno deset nastavnika iz Crne Gore i jedini sa teritorije budvanske opštine, koji je primljen u organizaciju najboljih nastavnika EX Jugoslavije.



Asocijacija Najboljih Nastavnika_EX_YU je asocijacija nastavnika formirana od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja spremnih da oko sebe okupe sve entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije spremnih da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da mijenjaju sliku obrazovanja u ovom dijelu svijeta.

"Ja sam od 27 kriterijuma ispunio 24. Na svako pitanje na koje odgovorite sa da, morate u prilogu poslati i dokaze za to. Jedan od tri krijterijuma koja nisam ispunio je to što nisam dobitnik lokalne nagrade", istakao je profesor Vuković.

ANN_EX_YU je profesionalna porodica svih nastavnika koji ispunjavaju kriterijume pomoću kojih se vrši selekcija u cilju stvaranja prestižne organizacije koja će opravdati ime Najbolji Nastavnici Ex Jugoslavije.

Ukoliko ispunjavate 10 od ukupno 27 kriterijuma, jedan ste od ravnopravnih članova asocijacije i stičete pravo da kroz aktivnu saradnju sa najboljim nastavnicima regiona jačate svoje kompetencije.

Ukoliko ispunjavte 15 od ukupno 27 kriterijuma, jedan ste od članova asocijacije i stičete pravo na zvanje “Najbolji Nastavnik Ex Jugoslavije”.

Ukoliko ispunjavate 20 od ukupno 27 kriterijuma, jedan ste od počasnih članova asocijacije i pored prava na zvanje "Najbolji nastavnik Ex Jugoslavije”, stičete i titulu “Zvijezda obrazovanja Ex Jugoslvije".

Profesor Vuković će početkom marta prisustvovati velikoj konferenciji asocijacije u Skoplju.

"Ukupno je 65 nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije koji imaju zvanje Najboljeg nastavnika, a od njih 65, nas 12 je dobilo priliku da govori na četiri teme. Ja imam čast da, sa još troje kolega iz regiona, govorim na temu "Entuzijazam u obrazovanju, prednost ili mana?", zaključio je Vuković.