21-11-2023

Projektu OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca treća nagrada na konkursu “Energija podvučeno zelenom”

Na konkursu “Energija podvučeno zelenom” koji su raspisali CEDIS i Zavod za školstvo Crne Gore projekat OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca osvojio je treću nagradu. Petrovačka škola dobila je nagradu za projekat „Mi biramo da recikliramo“.


Foto: Zavod za školstvo

Kako je saopšteno iz Zavoda za školstvo, prva nagrada pripala je OŠ „Vuk Karadžić“ iz Podgorice koja je učestvovala sa projektom „ZERO WASTE SCHOOL“, a drugu je osvojila SEUŠ iz Nikšića za projekat „Krov raste“.

"Osim njih, komisija u sastavu Jelena Damjanović – CEDIS, Nevena Čabrilo, Zavod za školstvo – nacionalni koordinator za Crnu Goru za Međunarodni projekat „Eko škole“ – član, Tatjana Zečević Miranović – CEDIS, Saša Karajović – NVO „EKOM” i član Fondacije za zaštitu životne sredine i Igor Jovanović – Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, nagradila je još dva sjajna projekta: „Reciklirajmo otpad koji zagađuje naše more” JU OŠ „Kekec“ iz Sutomora i “Rasadnička radionica na otvorenom“ JU OŠ „Novka Ubović“ iz Podgorice. Takođe, komisija je jednoglasno odlučila da se ostatak novca u iznosu od 1.020 eura, nakon dodjele sredstava za prvih pet projekata, ove godine dodijeli JU Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“, Danilovgrad za projekat „Polinatorski park u školskom dvorištu“ koji je rangiran kao šestoplasirani", kazali su iz Zavoda.