10-05-2022

Promocija knjige: Tajna ljubav kraljice Jelene

U organizaciji NIP Art Press iz Budve, u četvrtak, 12. maja u 20 sati, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, biće predstavljena nova knjiga, poznatog novinara i pisca Buda Simonovića iz Podgorice, pod nazivom “Tajna ljubav kraljice Jelene”.

Promocija knjige: Tajna ljubav kraljice Jelene | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Knjiga, čiji je izdavac, podgorička Jumedia mont, posvećena je kraljici Jeleni Savojskoj, najpoznatijoj crnogorskoj odivi, petoj po redu kćerki crnogorskog knjaza i kralja Nikole Prvog Petrovića, koja je sjela na italijanski kraljevski tron, pojasnio je, organizator promocije novinar i publicista Ranko pavićević.

On je naglasio, da posebnu pažnju u ovoj zanimljivoj knjizi, privlače dvije intrigantne epiode iz predbračnog života
princeze Jelene, jer autor Budo Simonović, konačno otkriva, ko je bio perjanik njenog oca, kojem je odnijela srce preko mora, ali, i ko je to, svake godine do kraja života, Jeleni slao bukete crvenih ruža, čak i u vrijeme, kada je bila italijanska kraljica?

O knjizi novinara i pisca Buda Simonovića pod nazivom “Tajna ljubav
kraljice Jelene, u hotelu Tre canne u Budvi, govoriće: mr Zora Jestrović, novinar i publicista Ranko Pavićević i autor, dok će izvode iz knjige, govoriti dramaturg Miloš Boreta, saopšteno je iz budvanskog Art Pressa-a.