05-04-2024

Promocija romana „Smetnje” Vuka Vukovića večeras u holu Akademije znanja

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, u holu Akademije znanja večeras sa početkom u 19 časova biće predstavljen roman „Smetnje” autora Vuka Vukovića.


Foto: Narodna biblioteka Budve

Kako su saopštili iz Biblioteke, riječ je o romanu koji je bio u širem izboru u ovogodišnjoj trci za NIN-ovu nagradu među 38 najboljih od ukupno 188 prispjelih romana.

O romanu će govoriti književnik i književni kritičar Marinko Vorgić čiji je roman „Prazni grobovi” takođe bio u istom, užem izboru.

Vuk Vuković rođen je u Mojkovcu 1988. Magistrant je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Prije ovog romana objavio je eksperimentalni roman „O sebi u sobi” (2012 - edicija Prva knjiga), knjigu priča i antidrama „Prazna stolica” (2016) i knjigu pjesama „Plasticin” (2017) sve tri u izdanju „Oktoha” i „Obodskog slova” iz Podgorice i beogradske izdavačke kuće „Štampar Makarije”.

Pjesme su mu prevođene na njemački i makedonski jezik. Radi kao muzejski pedagog/edukator Centra savremene umjetnosti Crne Gore u Podgorici gdje i živi. Kolumne objavljuje godinama u dnevnim novinama „Dan”.