13-03-2024

Promocija upisa u vrtiće, osnovne i srednje škole djece RE populacije

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će i ove godine organizovati promotivne aktivnosti za upis djece RE populacije u predškolsko vaspitanje i obrazovanje, prvi razred osnovne škole i srednje škole u Podgorici, Nikšiću, Beranama i Tivtu.


Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

U okviru posjeta koje traju od 19. do 25. marta 2024. godine predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Zavoda za školstvo, Ministarstva ljudskih i manjinska prava, Nacionalnog romskog savjeta i nevladinih organizacija koji se bave socijalnom inkluzijom RE zajednice razgovaraće s roditeljima djece koja bi ove godine trebalo da se upišu u predškolsko vaspistanje i obrazovanje, u prvi razred osnovne škole, kao i s učenicima u devetom razredu osnovne škole za upis u srednje škole.

Prva u nizu promocija biće održana 19. marta u JU OŠ “Kekec” u Baru, početkom u 10 sati i odnosiće se na upis u predškolsko vaspitanje i u prvi razred osnovne škole kao i učenicima devetog razreda u cilju njihove obaviještenosti i motivacije za upis u srednje škole.

Druga promocija koja se odnosi na upis u predškolsko obrazovanje i u prvi razred osnovne škole kao i upis u Srednje škole planirana je za 20. mart, u JU OŠ "Mileva Lajović-Lalatović" u Nikšiću u 10 sati.

Treća promocija će početi 21. marta u Podgorici u prostrorijama JPU “Đina Vrbica” u Vrelima, u 10:00 sati za upis u predškolsko vaspitanje i u prvi razred osnovne škole.

Istog dana, u 11:00 sati u JU OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” biće organizovan sastanak s učenicima devetog razreda podgoričkih osnovnih škola u cilju njihove obaviještenosti i motivacije za upis u srednje škole.

Završna promocija biće organizovana u Beranama 25. marta, a s roditeljima će se na temu upisa u predškolsko vaspitanje i u prvi razred osnovne škole razgovarati u JPU “Radmila Nedić”, u 11 sati, dok će se sa učenicima devetog razreda sastati u JU OŠ “Radomir Mitrović” u 12 sati.