22-12-2020

Pronađena ukradena oprema Televizije Budva

Torba sa opremom Televizije Budva ukradena je jutros na izuzetno fenkventnom mjestu u našem gradu, kod autobuskog stajališta u Mediteranskoj ulici u ranim jutarnjim časovima. Oprema je kasnije pronađena, kao i osumnjičeni za ovo krivično djelo koji je predat Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Posao novinara, ali i snimatelja na terenu je prepun akcije, adrenalina i raznih izazova sa kojima se susreću tokom nastanka jedne priče, odnosno priloga. Jedna nesvakidašnja situacija desila se upravo danas, i možemo je podvesti pod rubriku "vjerovali ili ne".

Na izuzetno fenkventnom mjestu u Budvi, kod autobuskog stajališta u Mediteranskoj ulici, u ranim jutarnjim časovima tokom uzimanja izjave od našeg sugrađanina, dok su snimatelj i novinarka bili okupirani svojim poslom, torba sa opermom u jednom trenutku je isprarila. Poslije nekoliko minuta nastala je opšta zabuna, jer je sve djelovalo kao skrivena kamera, ali brzo su shvatili da su na licu mjesta usred bijela dana opljačkani.

Vrijednost opreme koja se nalazila u snimateljevoj torbi bila je oko 700 eura, a sadržala je bežicne slušalice, rasvjetu, baterije i dva mikrofona. Budvanska policija je obaviještena i odmah je reagovala, a inspektor kriminalističke policije je brzo došao do snimaka sa obiližnjeg video nadzora i identifikovao NN lice. Za nepunih sat i po vremena, brzom intervencijom pripadnika CB Budva lišen je slobode S.B. (1964. godište) iz Tivta i rasvijetljena je krađa. Kompletna oprema je pronađena, a počinilac je predat Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.


Lidija Bojović