18-09-2014

Prva medalja za Crnu Goru

Atletičarka Vesna Vujačić osvojila je, nakon neizvjesne trke, bronzanu medalju u trci na 100 metara na Evropskim ljetnjim Specijalnim Olimpijskim igrama u Antverpenu. Reprezentacija Specijalne Olimpijade, kako kažu iz crnogorskog "tabora" spremno je dočekala finalne trke i takmičenja na Evropskim ljetnjim Igrama.

Prva medalja za Crnu Goru | Radio Televizija Budva

Ovo je prva medalja na Evropskim Ljetnjim Specijalnim Olimpijskim Igrama za Crnu Goru a, s obzirom da su naši takmičari u kvalifikacijama ostvarili odlične rezultate, iz naše reprezentacije se nadaju da će uspješno nastaviti i završiti takmičenja.

Crnogorsku reprezentaciju je, u Expo Centru, gdje se i održava takmičenje u nekoliko sportova, posjetio i naš ambasador u Kraljevini Belgiji Vesko Garčević, koji je čestitao na dosadašnjem uspjehu i poželio da naši sportisti nastave da uspjesima na Evropskim Igrama, a zajedno sa šefom delegacije Specijalne Olimpijade Crne Gore, Dejanom Pančićem imao je priliku da vidi dvorane gdje se održavaju takmičenja, kao i jedan dio sportskog centra koji je predviđen za odmor i rekreaciju sportista.