22-02-2024

Prvi dan sajma turizma u Beogradu prošao u znaku promocije domaćih proizvoda i aktivnog turizma

Turistička organizacija opštine Budva je zajedno sa privredom grada i Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore počela promociju ovogodišnje turističke ponude budvanske rivijere na 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava od 22. do 25. februara u Beogradu.

Prvi dan sajma turizma u Beogradu prošao u znaku promocije domaćih proizvoda i aktivnog turizma | Radio Televizija Budva

Foto: TOB

Prvi dan obilježili su brojni poslovni susreti, promocija aktivnog turizma i degustacija domaćih proizvoda, pršuta, sira, ali i lokalnih poslastica koje su pripremile predstavnice Organizacije žena Budve. Veliki broj posjetilaca interesovao se za ponudu budvanskih hotela tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika, cijene u predsezoni i sezoni kao i za detalje ponude kada je u pitanju aktivni odmor u Budvi.

U narednim danima, defileom kostimiranih članova NVO „Feštađuni“ i nastupom bubnjarske grupe „Mystic“ biće najavljen XXI Karneval u Budvi, Jadranski festival igre i svečana Ceremonija otvaranja sezone biće promovisani kroz umjetnički performans baletskog para iz beogradske baletske škole „Lujo Davičo“ i nastup gudačkog kvarteta „Habanera“ dok će program na štandu u subotu, 24. februara, u potpunosti biti posvećen najmlađima.

Štand Budve su prvog dana beogradskog sajma posjetili i Vladimir Martinović, ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Janko Odović, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.