11-10-2023

Prvi internacionalni kongres anesteziologa i intenzivista u Budvi

Društvo anesteziologa i intenzivista Crne Gore organizuje Prvi internacionalni kongres anesteziologa i intenzivista, u periodu od 13. do 14. oktobra u Budvi.


Foto: Društvo anesteziologa i intenzivista Crne Gore

"Prvi Kongres anesteziologa i intenzivista Crne Gore biće zapamćen kao jedinstven skup stručnjaka i profesionalaca iz različitih oblasti anestezije i liječenja kritično oboljelih pacijenata u jedinicama intenzivnog liječenja, koji se održava prvi put u našoj samostalnoj zemlji", saopšteno je iz Društva anesteziologa i intenzivista Crne Gore.

Kroz predavanja i radionice koje će voditi istaknuti stručnjaci, diskusija u okviru sesija koje će pratiti svaku od njih, kako ističu, učesnici će biti upoznati sa najnovijim vodičima, stavovima, smjernicama, te će, iskoristivši njihova dragocjena iskustva, zajedničkim snagama stremeći istom cilju, implementirati nove standarde i poboljšati našu svakodnevnu kliničku praksu.

"Anestezija i intenzivna terapija kritično oboljelih pacijenata je polje medicine koje se stalno razvija, te je ovakva vrsta saradnje nešto što nam je nedostajalo do sada i vjerujemo da ćemo kroz kontinuitet ovakvih događaja ubuduće održavati otvorenost prema regionu i svijetu i na taj način, kroz naša usavršavanja gradeći iskustvo prema najnovijim standardima, našim pacijentima omogućiti sigurno i kvalitetno liječenje u našoj zemlji",poručuju organizatori.

Kongres počinje u petak, 13. oktobra u hotelu "Splendid" u Bečićima, sa početkom u 10 sati.